Escrito por Super Usuario

Artículos científicos publicados por y con apoyo de investigadores LICSA 

Bravo-Sanzana, M., Salvo, S., & Mieres-Chacaltana, M. (2015). La importancia de la salud emocional en la escuela, un factor a considerar para la mejora de la salud mental y los logros en el aprendizaje. Salud Pública de México, 57(2), 111-112.

Bravo-Sanzana, M., Salvo, S.,  & Muñoz, C. (2015). Profiles of Chilean students according to academic performance in mathematics: An exploratory study using classification trees and random forests. Studies in Educational Evaluation, 44, 50-59.

• Demanet, R., Mora, M. L., Herrera, M. Á., Miranda, H., & Barea, J. M. (2015). Seasonal variation of the productivity and quality of permanent pastures in Adisols of temperate regions. Journal of Soil Science and Plant Nutrition, 15(1), 111-128.

Miranda-Zapata, E., & Ruíz, M. (2015). Precisión en la recuperación de parámetros, con datos ordinales, en el Análisis de Estructura de Covarianza y el Modelo de Rutas mediante Mínimos Cuadrados Parciales. Universitas Psychologica, 14(3).

• Schnettler, B., Denegri, M., Miranda, H., Sepúlveda, J., Orellana, L., Paiva, G., & Grunert, K. G. (2015). Family support and subjective well-being: an exploratory study of university students in southern Chile. Social Indicators Research, 1-32.

• Schnettler, B., Lobos, G., Orellana, L., Grunert, K., Sepúlveda, J., Mora, M., & Miranda, H. (2015). Analyzing Food-Related Life Satisfaction and other Predictors of Life Satisfaction in Central Chile. The Spanish journal of psychology, 18, E38.

• Schnettler, B., Miranda, H., Lobos, G., Orellana, L., Sepúlveda, J., Denegri, M., & Grunert, K. G. (2015). Eating habits and subjective well-being. A typology of students in Chilean state universities. Appetite, 89, 203-214.

• Schnettler, B., Miranda, H., Lobos, G., Sepulveda, J., Orellana, L., Mora, M., & Grunert, K. (2015). Willingness to purchase functional foods according to their benefits: consumer profiles in Southern Chile. British Food Journal, 117(5), 1453-1473.

• Schnettler, B., Orellana, L., Lobos, G., Miranda, H., Sepúlveda, J., Etchebarne, S., & Grunert, K. G. (2015). Relación entre los dominios de la Escala Multidimensional de Satisfacción con la Vida, satisfacción con la alimentación y felicidad en estudiantes universitarios. NUTRICION HOSPITALARIA, 31(6), 2752-2763.

• Schnettler, B., Pardo, S., Miranda, H., Lobos, G., Mora, M., & Adasme, C. (2015). Attributes that define preferences for cheese in southern chile: do consumers value information about the carbon footprint?. Revista Científica, 25(5).

• Schnettler, B., Pihán, R., Valdevenito, A., Miranda, H., Lobos, G., & Grunert, K. G. (2015). Acceptance of a vegetable with designation of origin in two cities in southern Chile. Revista de la Facultad de Ciencias Agrarias, Universidad Nacional de Cuyo, 47(1), 173-191.

• Schnettler, B., Velásquez, C., Miranda, H., Lobos, G., Orellana, L., Sepúlveda, J., & Grunert, K. (2015). Acceptance of a food of animal origin obtained through genetic modification and cloning in South America: a comparative study among university students and working adults. Food Sci. Technol (Campinas) [online]. 2015, vol.35, n.3, pp. 570-577.

• Vallejos-Romero, A., Salvo, S., & Garrido, J. (2015). Les dimensions socials dels riscos entorn de conflictes socioambientals per energia a Xile. La confiança en el conflicte de la Termoeléctrica Castilla. Papers: revista de sociologia, 100(4), 527-545.